MEREL DE KOK

@merelwdekok

SHOCK

Merel de Kok

Amsterdam 23 maart 2020

Het is ver weg. In een andere straat, in een andere stad, in een ander land, in een ander continent. Je bent er nog nooit geweest, je kent er niemand, het is niet van jou. Dan is het op hetzelfde continent, maar het is in een andere straat, in een andere stad, in een ander land. Je vindt het hysterie, wat is het overdreven, kijk eens wat een grappige meme! Dan is het in jouw land, maar het is een andere straat, in een andere stad. Je kent er mensen, ze zijn gezond, het zal wel niet zo erg zijn. 

En dan sluit het je langzaam in. Grote donkere reusachtige armen die het gat van hun omhelzing steeds kleiner maken. Het is in jouw straat, in jouw stad, in jouw land. Whatsappberichten. Filmpjes. Facebook. Je kijkt nooit nieuws, maar gaat dat nu wel doen. Het is serieus. Het is in je huis, in je woonkamer, in je hoofd. 

Een omhelzing kan troosten, maar deze omhelzing verstikt. Je realiseert je ineens dat deze armen niet nieuw zijn, dat ze er al waren. Ze hebben alleen een andere vorm aangenomen, zijn nu krachtiger en in staat je sneller te vangen. Zullen deze armen breken, uiteenvallen tot aarde en de vruchtbare bodem voor het nieuwe zijn?

 

Search